BS-220106-1158-119.jpg

OVER ONS

Graag stellen wij ons aan jullie voor:

Wij, Irene Cergnul-Vatta en Frank Cergnul, hebben elkaar ontmoet tijdens onze studie aan de Hoge Hotelschool in Maastricht.

Onze liefde voor de horeca is daar geboren, zowel aan de voor- als achterkant van de bar. Vrij snel droomden we dan ook van een hotel in het buitenland; het liefst Italië, aangezien de roots van ons beiden daar liggen.

Zoals zo vaak in het leven lopen dingen toch anders en werden we beiden het bedrijfsleven “ingezogen”. Irene bij bedrijven als Mars, Peijnenburg en Bavaria. Frank uiteindelijk als commercieel directeur bij Interfood, een internationaal handelsbedrijf in zuivelproducten.

De liefde voor de horeca is echter altijd blijven roepen en knagen en regelmatig hebben we tegen elkaar gezegd dat we ooit weer de horeca in wilden gaan.

Twee jaar geleden stond een verhuizing met ons hele gezin naar Miami in de planning. Toen dit op het laatste moment afketste, hebben we besloten om allebei onze baan op te zeggen en ons te beraden op de toekomst. De puzzel moest in elkaar gaan vallen, daarbij ook denkend aan ons gezin (toen drie, nu vier kinderen).

Na een aantal maanden zijn we in gesprek geraakt met Wil Maenen, op dat moment interim directeur bij Oolderhof na het overlijden van Jan en Rosalie Theunissen, de vorige eigenaren van Oolderhof. Wil had op dat moment de zware taak op zich genomen om samen met het team het voortbestaan van Oolderhof te waarborgen, nadat Jan en Rosalie vrij kort na elkaar in 2019 en 2020 zijn overleden.

Na een periode van vele gesprekken waarbij de continuïteit van Oolderhof centraal stond, zijn we blij dat we ons nu eigenaar van Oolderhof mogen noemen! Oolderhof is met haar restaurant, beachclub, conferentiecentrum en hotel een begrip in Midden-Limburg. De ligging direct aan de Oolderplas en het fantastische team dat zorgt voor het “welkom thuis” gevoel, maakt dat we veel terugkerende gasten hebben.

Wij gaan de toekomst positief tegemoet met als doel dat onze gasten ook in de toekomst volop kunnen genieten van de gastvrijheid en ons culinaire aanbod!

Met gastvrije groet,

Irene en Frank Cergnul

 

DE GESCHIEDENIS VAN OOLDERHOF


Van boerderij tot culinair trefpunt aan de Maas
Het is januari 1990 als Jan Theunissen het plaatselijke horecabedrijf van zijn ouders overneemt. De ‘Oolderhof’ is dan vooral een gezellige eet- en drinkgelegenheid, die wordt gecombineerd met het runnen van een boerderij.

De wispelturige Maas
Samen met zijn vrouw Rosalie, besluit Jan al snel dat hij van de Oolderhof een professionele horecazaak wil maken en ze maken plannen om de hoeve uit te breiden met hotelkamers. In 1993 is de eerste verbouwing van de Oolderhof nog maar net voltooid als het water van de wispelturige rivier de Maas het complete dorp Ool blank zet.

Tegen de net geverfde muren klotst het water, maar Jan en Rosalie laten zich niet uit het veld slaan. Met vereende krachten zorgen ze ervoor dat de zaak binnen korte tijd weer open is voor hun gasten.

De Oolderhofjes
In 2000 zijn ze klaar voor de volgende stap: de bouw van het hotel met maar liefst 29 suites. Elke suite krijgt zijn eigen voordeur, net zoals dat vroeger bij de begijnhofjes het geval was. In 2003 openen Jan en Rosalie met veel trots de ‘Oolderhofjes’.

Zo bouwt het echtpaar Theunissen, samen met een hecht team, verder aan hét culinaire trefpunt aan de Maas. Naast het verbouwen van het restaurant en de receptie, volgen nieuwe smaakvolle ruimtes, zoals de ‘preuverie’ en een lounge bar.

De Ooleander
In 2013 wordt de Oolderhof uitgebreid met De Ooleander, een accommodatie die volledig gericht is op het houden van congressen en bedrijfspresentaties. Zoals overal in de Oolderhof staat ook hier persoonlijke aandacht en faciliteren centraal.

Puur, vers en eerlijk
Omdat de Oolderhof van oudsher zo verbonden is met de boerderij van de ouders van Jan, staan verse en lokale producten er hoog in het vaandel. ‘Je kunt niet uitleggen hoe een vers worteltje ruikt, maar je kunt het mensen wel laten beleven’, aldus Jan. De Oolderhof werkt daarom alleen met topleveranciers die eerlijke, verse en pure producten leveren. Rosalie: ‘Alle ingrediënten komen vanaf het land dat we vanaf de kerktoren van Herten kunnen zien’.

Opvolging
Na het overlijden van Jan Theunissen in januari 2019 en zijn vrouw Rosalie Theunissen-Vossen april 2020 was het duidelijk dat het begrip Oolderhof moest blijven. Na de overname in oktober 2021 door het echtpaar Irene en Frank Cergnul, wordt het bijzondere erfgoed gecontinueerd.


Oolderhof laat u met veel plezier gastvrijheid met een zachte ‘g’ beleven!